Obama roept ordediensten in Ferguson op tot terughoudendheid

Ferguson © REUTERS

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de ordediensten opgeroepen om geen buitensporig geweld te gebruiken tegen de betogers in Ferguson.

Eerder op de dag streek de Nationale Garde neer in deze voorstad van St Louis, waar zware rellen uitbraken nadat de politie er op 9 augustus een zwarte jongeman doodschoot. Op vraag van de gouverneur van Missouri is maandag de Nationale Garde ingezet in Ferguson. De avondklok is dan weer opgeheven.

Obama beklemtoonde maandag dat de inbreng van deze troepen “beperkt” moet blijven. “Ik zal er de komende dagen op toezien dat deze inzet helpt, en niet de situatie verergert”, aldus de president.

Obama onderbreekt zijn vakantie

Hij kondigde ook aan dat minister van Justitie Eric Holder woensdag een bezoek brengt aan Ferguson. Obama onderbrak zijn vakantie op een eiland in Massachusetts om de pers toe te spreken over de situatie in Ferguson, een voorstad van St. Louis. Hij erkende dat de meeste mensen vreedzaam betogen, maar waarschuwde ook degenen die hun toevlucht zoeken tot geweld.

“Ik begrijp de woede over de dood van Michael Brown (…) maar winkels plunderen of de politie aanvallen doet de spanningen enkel toenemen”.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content