De Amerikaanse president Barack Obama reist volgende maand naar Groot-Brittannië om er de voorstanders van het behoud van het Britse lidmaatschap van de Europese Unie een duw in de rug te geven, zo bericht de krant The Independent.

Het bezoek van Obama zou eind april plaatsvinden, ongeveer twee maanden voor de Britten zich op 23 juni in een referendum mogen uitspreken over een vertrek uit de Europese Unie. Al is het nieuws nog niet bevestigd. Het officiële programma van Obama geeft wel aan dat de president rond die periode naar Duitsland trekt voor een bezoek aan bondskanselier Angela Merkel en de beurs van Hannover.

Petitie

Het is bekend dat Obama Groot-Brittannië bij de Europese Unie wil houden. Dat de president premier David Cameron op eigen grondgebied een hart onder de riem zou komen steken, is er bij de voorstanders van een Brexit echter te veel aan.

Zo ondertekenden 16.000 mensen een petitie om Obama "te verhinderen om in Westminster over het referendum te spreken". "De mensen in dit land hebben het gehad met Amerikaanse presidenten die ons buitenlands beleid komen dicteren", fulmineerde woordvoerder Jack Montgomery van de beweging Leave.EU. (Belga/AVE)

De Amerikaanse president Barack Obama reist volgende maand naar Groot-Brittannië om er de voorstanders van het behoud van het Britse lidmaatschap van de Europese Unie een duw in de rug te geven, zo bericht de krant The Independent.Het bezoek van Obama zou eind april plaatsvinden, ongeveer twee maanden voor de Britten zich op 23 juni in een referendum mogen uitspreken over een vertrek uit de Europese Unie. Al is het nieuws nog niet bevestigd. Het officiële programma van Obama geeft wel aan dat de president rond die periode naar Duitsland trekt voor een bezoek aan bondskanselier Angela Merkel en de beurs van Hannover. Het is bekend dat Obama Groot-Brittannië bij de Europese Unie wil houden. Dat de president premier David Cameron op eigen grondgebied een hart onder de riem zou komen steken, is er bij de voorstanders van een Brexit echter te veel aan. Zo ondertekenden 16.000 mensen een petitie om Obama "te verhinderen om in Westminster over het referendum te spreken". "De mensen in dit land hebben het gehad met Amerikaanse presidenten die ons buitenlands beleid komen dicteren", fulmineerde woordvoerder Jack Montgomery van de beweging Leave.EU. (Belga/AVE)