De Britse milieuorganisaties Friends of the Earth, The Wildlife Trusts en Greenpeace worden ervan beschuldigd giften van hun donors te gebruiken om campagne te voeren tegen de Brexit. Dat schrijft The Telegraph.

De organisaties benadrukken dat het essentieel is dat Groot-Brittannië lid blijft van de Europese Unie, wil het land zijn leefomgeving en dierenbestand beschermen. Een redenering die eurosceptische politici niet volgen. Zij dienden een klacht in. Het controleorgaan, dat onder meer liefdadigheids- en milieuorganisaties onder de loep neemt, zal daarom haar richtlijnen wat betreft politieke neutraliteit aanscherpen.

Propere stranden

'De donors zullen woedend zijn, wanneer ze ontdekken dat hun geld gebruikt wordt als lobbymiddel om Groot-Brittannië in de EU te houden', zegt Gina Milla. Zij is lid van de True and Fair Foundation, een organisatie die pleit voor transparante ontwikkelings- en milieuorganisaties.

Friends of the Earth verdedigt zich door te stellen dat het Europees lidmaatschap er onder meer heeft voor gezorgd dat er minder luchtvervuiling is in Groot-Brittannië en dat de stranden properder zijn. En ook The Wildlife Trusts komt met gelijkaardige conclusies. 'Voor het milieu zou het beter zijn dat Groot-Brittannië lid blijft van de EU, dat tonen verschillende studies aan.'

Illegaal

'We zijn in ons volste recht', zegt Bennett (CEO van Friends of the Earth). 'Onze organisatie zet zich in voor een beter leefmilieu en dat doel kan nu eenmaal beter bereikt worden binnen de EU. We zouden onze donors pas in de steek laten, indien we aan de zijlijn bleven staan en toekijken hoe regering niets onderneemt tegen onder meer luchtpollutie.'

Iets waar de Tory Andrew Bridgen het niet mee eens is. 'Organisaties die giften inzetten voor politieke doeleinden, maken zich schuldig aan illegale praktijken. Dit moet aan banden worden gelegd.' (AVE)

De Britse milieuorganisaties Friends of the Earth, The Wildlife Trusts en Greenpeace worden ervan beschuldigd giften van hun donors te gebruiken om campagne te voeren tegen de Brexit. Dat schrijft The Telegraph. De organisaties benadrukken dat het essentieel is dat Groot-Brittannië lid blijft van de Europese Unie, wil het land zijn leefomgeving en dierenbestand beschermen. Een redenering die eurosceptische politici niet volgen. Zij dienden een klacht in. Het controleorgaan, dat onder meer liefdadigheids- en milieuorganisaties onder de loep neemt, zal daarom haar richtlijnen wat betreft politieke neutraliteit aanscherpen. 'De donors zullen woedend zijn, wanneer ze ontdekken dat hun geld gebruikt wordt als lobbymiddel om Groot-Brittannië in de EU te houden', zegt Gina Milla. Zij is lid van de True and Fair Foundation, een organisatie die pleit voor transparante ontwikkelings- en milieuorganisaties. Friends of the Earth verdedigt zich door te stellen dat het Europees lidmaatschap er onder meer heeft voor gezorgd dat er minder luchtvervuiling is in Groot-Brittannië en dat de stranden properder zijn. En ook The Wildlife Trusts komt met gelijkaardige conclusies. 'Voor het milieu zou het beter zijn dat Groot-Brittannië lid blijft van de EU, dat tonen verschillende studies aan.' 'We zijn in ons volste recht', zegt Bennett (CEO van Friends of the Earth). 'Onze organisatie zet zich in voor een beter leefmilieu en dat doel kan nu eenmaal beter bereikt worden binnen de EU. We zouden onze donors pas in de steek laten, indien we aan de zijlijn bleven staan en toekijken hoe regering niets onderneemt tegen onder meer luchtpollutie.' Iets waar de Tory Andrew Bridgen het niet mee eens is. 'Organisaties die giften inzetten voor politieke doeleinden, maken zich schuldig aan illegale praktijken. Dit moet aan banden worden gelegd.' (AVE)