Het nieuwe wapen is uitgerust met 'talrijke geavanceerde technologieën rond de controle en besturing' ervan, aldus het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA. De raket werd afgevuurd vanop dezelfde onderzeeërs als diegene waarmee Noord-Korea vijf jaar geleden zijn eerste test uitvoerde met een ballistische raket die vanop een onderzeeër kan worden afgevuurd (SLBM, submarine-launched ballistic missile).

Volgens de mededeling, die geciteerd wordt door het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap, zal de nieuwe raket volgens Noord-Korea 'een grote bijdrage leveren aan de vooruitgang van ons land op vlak van defensietechnologie en de operationele capaciteiten van de marine onder water'. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de lancering van de raket niet geobserveerd, aldus KCNA nog.

Het Zuid-Koreaanse leger meldde dinsdag dat Noord-Korea een korteafstandsraket had afgevuurd van in de buurt van Sinpo, waar de scheepwerf voor onderzeeërs is gelegen. Volgens Yonhap gaat het om de achtste grote rakettest van Noord-Korea.

De VN-Veiligheidsraad komt woensdag in spoedzitting bijeen over Noord-Korea, dat zijn militaire capaciteiten sterk aan het uitbreiden is. De zitting die achter gesloten deuren zal plaatsvinden, werd gevraagd door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, aldus diplomatiek bronnen.

Het nieuwe wapen is uitgerust met 'talrijke geavanceerde technologieën rond de controle en besturing' ervan, aldus het officiële Noord-Koreaanse persagentschap KCNA. De raket werd afgevuurd vanop dezelfde onderzeeërs als diegene waarmee Noord-Korea vijf jaar geleden zijn eerste test uitvoerde met een ballistische raket die vanop een onderzeeër kan worden afgevuurd (SLBM, submarine-launched ballistic missile). Volgens de mededeling, die geciteerd wordt door het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap, zal de nieuwe raket volgens Noord-Korea 'een grote bijdrage leveren aan de vooruitgang van ons land op vlak van defensietechnologie en de operationele capaciteiten van de marine onder water'. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de lancering van de raket niet geobserveerd, aldus KCNA nog. Het Zuid-Koreaanse leger meldde dinsdag dat Noord-Korea een korteafstandsraket had afgevuurd van in de buurt van Sinpo, waar de scheepwerf voor onderzeeërs is gelegen. Volgens Yonhap gaat het om de achtste grote rakettest van Noord-Korea. De VN-Veiligheidsraad komt woensdag in spoedzitting bijeen over Noord-Korea, dat zijn militaire capaciteiten sterk aan het uitbreiden is. De zitting die achter gesloten deuren zal plaatsvinden, werd gevraagd door het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, aldus diplomatiek bronnen.