Nigeriaanse autoriteiten bevestigen ontvoering van 136 leerlingen

Protesten in de Nigeriaanse deelstaat Kaduna tegen de kidknapping van de studenten. © iStock

De teller van het aantal leerlingen dat zondag is ontvoerd uit een school in het centrum van Nigeria staat momenteel op 136. Dat hebben plaatselijke autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Nigeria wordt al enkele maanden geteisterd door een golf van ontvoeringen.

Op het moment van de aanval waren er ongeveer 200 kinderen op de Salihu Tanko Islamiyya school. Veel kinderen wisten te ontsnappen, maar nu blijkt dat er in totaal 136 leerlingen zijn ontvoerd, melden de autoriteiten op Twitter. De aanvallers zouden elf kinderen vrijgelaten hebben die te klein waren om te lopen.

De gewapende mannen kwamen zondag aan op een motorfiets en begonnen te schieten. Daarbij werd een bewoner gedood en raakten anderen gewond. De nieuwe ontvoering kwam een dag nadat in de noordelijke deelstaat Kaduna veertien studenten werden vrijgelaten na 40 dagen opsluiting. Vijf onder hen werden door hun ontvoerders vermoord om losgeld af te dwingen.

Nigeria wordt al tientallen jaren geteisterd door ontvoeringen. Daarbij waren aanvankelijk welgestelde en invloedrijke mannen vaak het doelwit. De jongste jaren hebben criminelen het ook op arme mensen gemunt en sinds enkele maanden worden vooral scholen geteisterd.

Partner Content