Nigeria roept noodtoestand uit door ebola-virus

Ebola © Reuters

In Nigeria heeft president Goodluck Jonathan de noodtoestand uitgeroepen omwille van het ebola-virus.

In verband met de dodelijke ebola-epidemie heeft de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan de noodtoestand in zijn land uitgeroepen, zo heeft het Britse ITV News op gezag van een Nigeriaanse regeringswoordvoerder gemeld.

De leider van het West-Afrikaanse land keurde ook 11,6 miljoen dollar aan fondsen goed om de ziekte te helpen bestrijden. Jonathan noemde die strijd een “nationale urgentie”. Hij riep de bevolking op alle massabijeenkomsten te vermijden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. “Politieke en religieuze organisaties, families, verenigingen en andere organisaties moeten bijeenkomsten en activiteiten ontmoedigen die nauwer contact met besmette mensen met zich kunnen brengen en die een risicofactor kunnen zijn.”

De president heeft zijn federaal gezondheidsministerie opdracht gegeven ervoor te ijveren dat alle mogelijk maatregelen voor het bestrijden van de ziekte er ook komen. Het gaat daarbij onder meer om het oprichten van nieuwe quarantainecentra en grenscontrole. Goodluck Jonathan verbood met onmiddellijke ingang het vervoer van lijken van besmette mensen.

Nigeria telt reeds negen bevestigde gevallen van ebola. Twee mensen bezweken. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content