Ze is pro-Europees en bestaat voor het eerst in de Spaanse geschiedenis overwegend uit vrouwen. Enkelen van hen bekleden sleutelposten.

De 46-jarige Pedro Sanchez, die geen machtservaring heeft, heeft als één van de Europees gezinde bewindslieden Josep Borrell de portefeuille van Buitenlandse Zaken gegeven. Borrell is een vroegere voorzitter van het Europees Parlement.

Topvrouw van de DG Begroting van de Europese Unie Nadia Calviño wordt minister van Economische Zaken. De eerste Spaanse astronaut, Pedro Duque, wordt minister van Wetenschapsbeleid.

De nieuwe regering bestaat uit elf vrouwen en zes mannen. Er zijn dus vier portefeuilles bijgekomen. Op Financiën komt María Jesús Monteiro, op Defensie Margarita Robles, op Justitie Dolores Delgado, op Arbeid Magdalena Valerio. Teresa Ribera wordt verantwoordelijk voor Milieu en Energie, Fernando Grande-Marlaska voor Binnenlandse Zaken. Carmen Calvo, die in de socialistische regering van José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2011) minister van Cultuur was, wordt vicepremier en tegelijk minister van Gelijkberechtiging.

Voor Sanchez is gelijkberechtiging naar eigen zeggen één van de prioriteiten. De nieuwe regering zal donderdag de eed afleggen in handen van koning Felipe VI. Vrijdag heeft Sanchez zijn conservatieve voorganger Mariano Rajoy met een aangenomen motie van wantrouwen ten val gebracht. Felipe beëdigde Sanchez zaterdag.

Ze is pro-Europees en bestaat voor het eerst in de Spaanse geschiedenis overwegend uit vrouwen. Enkelen van hen bekleden sleutelposten.De 46-jarige Pedro Sanchez, die geen machtservaring heeft, heeft als één van de Europees gezinde bewindslieden Josep Borrell de portefeuille van Buitenlandse Zaken gegeven. Borrell is een vroegere voorzitter van het Europees Parlement. Topvrouw van de DG Begroting van de Europese Unie Nadia Calviño wordt minister van Economische Zaken. De eerste Spaanse astronaut, Pedro Duque, wordt minister van Wetenschapsbeleid. De nieuwe regering bestaat uit elf vrouwen en zes mannen. Er zijn dus vier portefeuilles bijgekomen. Op Financiën komt María Jesús Monteiro, op Defensie Margarita Robles, op Justitie Dolores Delgado, op Arbeid Magdalena Valerio. Teresa Ribera wordt verantwoordelijk voor Milieu en Energie, Fernando Grande-Marlaska voor Binnenlandse Zaken. Carmen Calvo, die in de socialistische regering van José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2011) minister van Cultuur was, wordt vicepremier en tegelijk minister van Gelijkberechtiging. Voor Sanchez is gelijkberechtiging naar eigen zeggen één van de prioriteiten. De nieuwe regering zal donderdag de eed afleggen in handen van koning Felipe VI. Vrijdag heeft Sanchez zijn conservatieve voorganger Mariano Rajoy met een aangenomen motie van wantrouwen ten val gebracht. Felipe beëdigde Sanchez zaterdag.