Het Europees Parlement in Straatsburg heeft woensdag ingestemd met een hervorming van de etikettering van voedingsmiddelen. Maar het 'verkeerslichten'systeem werd verworpen.

Het nieuwe systeem moet consumenten toelaten beter gëinformeerd te zijn over de oorsprong van het voedsel en de voedingswaarde.

Er werd gekozen voor een systeem waarbij op de voorzijde van de verpakking informatie staat over het gehalte aan onder meer vet, zout en suiker.

Het initieel voorgestelde systeem waarbij als ongezond beschouwde voeding een rode sticker zou krijgen, werd verworpen.

Vanuit de voedingsindustrie werd gelobbyd tegen dat kleurensysteem (met rode, oranje en groene etiketten) omdat het hun producten zou demoniseren.

De richtlijn moet nog worden goedgekeurd door de Europese lidstaten.

Het Europees Parlement in Straatsburg heeft woensdag ingestemd met een hervorming van de etikettering van voedingsmiddelen. Maar het 'verkeerslichten'systeem werd verworpen.Het nieuwe systeem moet consumenten toelaten beter gëinformeerd te zijn over de oorsprong van het voedsel en de voedingswaarde.Er werd gekozen voor een systeem waarbij op de voorzijde van de verpakking informatie staat over het gehalte aan onder meer vet, zout en suiker. Het initieel voorgestelde systeem waarbij als ongezond beschouwde voeding een rode sticker zou krijgen, werd verworpen.Vanuit de voedingsindustrie werd gelobbyd tegen dat kleurensysteem (met rode, oranje en groene etiketten) omdat het hun producten zou demoniseren.De richtlijn moet nog worden goedgekeurd door de Europese lidstaten.