‘New York telt minder ratten dan mensen’

Speciaal getrainde honden worden ingezet bij de rattenvangst in New York © Reuters

Het is een oude, taaie mythe, dat New York evenveel ratten als mensen telt. Volgens een nieuwe berekening is er niet veel van aan. Voor elke rat zijn er vier mensen.

De berekening werd gemaakt door een Amerikaanse doctoraatsstudent van de eerbiedwaardige Columbia University, Jonathan Auerbach. Hij ging uit van 8 miljoen inwoners en kwam uit bij 2 miljoen ratten.

Auerbach schat dat er in New York City zo’n 40.500 percelen door ratten worden bewoond. Per kolonie zijn er 40 tot 50 ratten.

Territoriaal

Aangezien ratten erg territoriaal ingesteld zijn, is het vrij onwaarschijnlijk dat er in één perceel verschillende kolonies samenleven, zegt hij, en een daaropvolgend rekensommetje doet de student concluderen dat het aantal ratten in de stad rond de twee miljoen ligt, met een foutmarge van plus minus 150.000 dieren. Fors minder dus dan wat de mythe ons wil doen geloven, besluit Auerbach aan het einde van zijn paper. “Om aan acht miljoen ratten in de stad te geraken, zou elk perceel ongeveer 180 dieren moeten herbergen”, besluit hij.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content