Nederland wil Rusland aan onderhandelingstafel over MH17

© Reuters

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft tegen zijn Russische collega Minister Sergej Lavrov gezegd naar de onderhandelingstafel te komen om te praten over de ramp met vlucht MH17.

De minister kwam zijn Russische ambtsgenoot in New York tegen, waar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties plaatsvindt.

‘Kom naar de onderhandelingstafel. We moeten hier samen uitkomen’, was de boodschap van Stef Blok aan Sergej Lavrov. ‘Dat blijft onze volle inzet’, zei de Nederlandse minister aan zijn Russische collega.

Blok had een dag eerder gesproken met zijn Australische ambtgenoot Marise Payne over het gezamenlijke besluit van hun landen om Rusland aansprakelijk te stellen voor zijn aandeel in het neerhalen van vlucht MH17. Zij deden dat in de wandelgangen van de Algemene Vergadering van de VN.

‘Onze landen zijn via onze diplomatieke kanalen in contact hierover met Rusland. We vinden het belangrijk dat we op afzienbare termijn kunnen starten met de onderhandelingen’, zei de Nederlandse minister daar toen over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content