Nationale rouw in Australië voor slachtoffers crash MH17

De Australische eerste minister Tony Abbott en zijn vrouw plaatsen bloemen tijdens een rouwplechtigheid voor de slachtoffers van de gecrashte vlucht MH17. © Reuters

Australië houdt een dag van nationale rouw voor de slachtoffers van de gecrashte vlucht MH17. Het vliegtuig van Malaysia Airlines stortte neer in Oost-Oekraïne. Onder de 298 slachtoffers waren 38 Australiërs, onder wie ook kinderen.

De vlaggen hangen vandaag, donderdag 7 augustus, halfstok in Australië ter ere van de slachtoffers van de vliegtuigcrash van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne in juli. Bij die crash kwamen alle 298 inzittenden om het leven. Aan boord waren ook 38 Australiërs, onder wie kinderen.

In de Sint-Patrick kathedraal in Melbourne, waar 16 slachtoffers woonden, wordt een herdenkingsmis gehouden. De Australische eerste minister Tony Abbott richtte zich tot de nabestaanden van de slachtoffers. ‘Er komt een tijd waarin we de daders kunnen veroordelen, maar vandaag eren we de slachtoffers en leven we mee met de overlevenden en nabestaanden.’

Onderzoek opgeschort

Momenteel zijn Australische, Nederlandse en Maleisische luchtvaartexperts op de plek van de crash om de lichamen van de slachtoffers te bergen en de spullen van de inzittenden te recupereren. ‘We kunnen ze niet meer tot leven brengen, maar we kunnen ze wel terug naar huis brengen’, sprak Abbott.

Voorlopig is het onderzoek echter om veiligheidsredenen opgeschort. In de buurt van de rampplek woedt al enkele weken een zware strijd tussen de separatistische rebellen en het Oekraïense regeringsleger. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content