Moord in de Alpen: Vierjarige overlevende spreekt

© Reuters

Het vierjarige Britse meisje Zeena dat de moord in de Franse Alpen op haar ouders en grootmoeder heeft overleefd, heeft over het drama gepraat. Ze zou de dader(s) niet gezien hebben.

Het meisje bevestigde wie zij was en wie de slachtoffers van de moordpartij waren, zei onderzoeksrechter Eric Maillaud op een persconferentie. Ze vertelde over de aanwezigheid van een groene auto met voorwielaandrijving, maar heeft zij de moordenaar(s) vermoedelijk niet gezien: zij had zich onder het lichaam van haar moeder verborgen.

Maillaud zei dat de moord op het Brits-Iraakse gezin Al-Hilli de kenmerken vertoont van een “professionele hit”, en dat het misdrijf “extreem barbaars” is.

De onderzoeksrechter zei nog dat de broer van het mannelijke slachtoffer, Zaid al-Hilli, zich donderdag bij de politie heeft aangeboden voor ondervraging. In Britse media was sprake van een ruzie tussen beide broers, maar dat ontkent Zaid. Hij geldt vooralsnog niet als verdachte in de zaak.

Vader werkte bij satellietenfabrikant
Ondertussen werd ook bevestigd dat Saad Al-Hilli, de vader van het vermoorde gezin, werkte als ingenieur in het Brit satellietbedrijf Surrey Satellite Technology Limited (SSTL), een dochterbedrijf van Astrium. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

SSTL telt onder zijn klanten onder meer het Europees ruimteagentschap ESA en de NASA. Saad al-Hilli werkte er bijna twee jaar als contractueel ingenieur. Sinds november 2010 was hij er als ingenieur actief in mechanisch ontwerpen, aldus de bedrijfsleiding die hulde brengt aan zijn werk, als een ervaren en toegewijd ingenieur.

SSTL, met zetel in Guilford (nabij Londen), zegt leider te zijn als producent van kleine satellieten. Sinds 1981 bouwde het bedrijf 39 satellieten, die gebruikt worden voor aardobservatie, telecommunicatie en wetenschappelijke doeleinden. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content