Mogelijk geval van ebola in Spanje

© Reuters

In een gespecialiseerd ziekenhuis in de Spaanse stad Alicante is een persoon in quarantaine geplaatst omdat hij mogelijk besmet is met het ebolavirus. Dat meldt de regionale overheid

Een onderzoek moet verder uitwijzen of de persoon in quarantaine effectief aan ebola lijdt. Het gaat om het eerste verdachte ebolageval in Spanje sinds de dood van de geestelijke die op 7 augustus vanuit het West-Afrikaanse land Liberia naar Spanje teruggevlogen werd.

Er werden al onderzoeken uitgevoerd op de patiënt, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend, verklaarde een medewerker van het ziekenhuis van Alicante, in het westen van Spanje.

Het departement Gezondheid van de autonome regio Valencia bevestigt het nieuws in een persbericht. “Het voorziene protocol in geval van de mogelijke aanwezigheid van het ebolavirus werd uit voorzorg geactiveerd”, luidt het.

Dinsdag was in Spanje nog de 75-jarige missionaris Miguel Pajares aan ebola overleden. De geestelijke liep de ziekte op toen hij in Liberia voor een ngo werkte en werd daarna naar Spanje gerepatrieerd. Op vijf maanden tijd heeft de ziekte in het westen van Afrika al aan 1.145 mensen het leven gekost, zo blijkt uit de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Er vielen 380 slachtoffers in Guinee, 413 in Liberia en 348 in Sierra Leone.

Het gaat om de ergste uitbraak van de ziekte sinds de ontdekking van het virus in 1976.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content