In plaats van het dagelijkse journaal van 23 uur, waren er enkel videoclips te zien op ZBC.

Dinsdagavond kwam het tot een grote militaire aanwezigheid in het land, waar onder meer tanks op straat worden gemeld. Er steken geruchten de kop op dat het leger een staatsgreep wil plegen en president Robert Mugabe (93) wil afzetten.

Maandag uitte de Zimbabwaanse legerchef al dreigementen. De regeringspartij Zanu PF ontkende eerder via Twitter dat er een staatsgreep aan de gang zou zijn. 'Dank voor uw bezorgdheid, maar er is GEEN staatsgreep aan de gang in Zimbabwe. Ga aub door met uw leven en moei u met uw eigen problemen', staat er in een tweet.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten wel beslist om hun ambassade er tijdelijk te sluiten en hun burgers opgeroepen om zich in veiligheid te brengen. Ook het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken roept burgers op tot waakzaamheid.

In plaats van het dagelijkse journaal van 23 uur, waren er enkel videoclips te zien op ZBC.Dinsdagavond kwam het tot een grote militaire aanwezigheid in het land, waar onder meer tanks op straat worden gemeld. Er steken geruchten de kop op dat het leger een staatsgreep wil plegen en president Robert Mugabe (93) wil afzetten. Maandag uitte de Zimbabwaanse legerchef al dreigementen. De regeringspartij Zanu PF ontkende eerder via Twitter dat er een staatsgreep aan de gang zou zijn. 'Dank voor uw bezorgdheid, maar er is GEEN staatsgreep aan de gang in Zimbabwe. Ga aub door met uw leven en moei u met uw eigen problemen', staat er in een tweet. Ondertussen hebben de Verenigde Staten wel beslist om hun ambassade er tijdelijk te sluiten en hun burgers opgeroepen om zich in veiligheid te brengen. Ook het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken roept burgers op tot waakzaamheid.