Mogelijk eerste ebolageval in Rwanda

© Reuters

Rwanda heeft bekendgemaakt een in Kigali gehospitaliseerde Duitse patiënt in qurantaine te hebben geplaatst omdat hij symptomen van ebola vertoont.

Volgens een regeringscommuniqué blijft de patiënt in het King Faisal ziekenhuis geïsoleerd in afwachting van de resultaten van tests. Die zouden binnen 48 uur beschikbaar moeten zijn.

De Rwandese minister van Gezondheid Agnes Binagwaho twitterde dat de Duitse student enkele dagen in Liberia had vertoefd vooraleer naar Rwanda te komen. Het betreft een eerste geval van mogelijke besmetting in Rwanda sinds de uitbraak van de epidemie in West-Afrika begin dit jaar. Er zijn al minstens 932 mensen bezweken aan de ziekte.

In Nigeria ligt het aantal ebolapatiënten ondertussen op tien nadat het land een nieuw geval van ebola meldde in Lagos, de grootste stad van het land.

Spaanse patiënt krijgt experimentele behandeling

De met ebola besmette Spaanse priester Miguel Pajares, die vanuit Liberia werd overgevlogen naar Madrid, zal inmiddels het experimentele geneesmiddel ZMapp toegediend krijgen.

ZMapp, een cocktail van drie antilichamen, wordt geproduceerd door een privaat laboratorium in de Verenigde Staten. Het werd tot aan de huidige ebola-uitbraak alleen getest op dieren. Het werd ondertussen ook toegediend aan twee Amerikanen die in Liberia besmet raakten. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content