Volgens Bancel kan het maanden duren voordat producenten genoeg coronavaccins kunnen maken die wel optimaal werken tegen de nieuwe variant.

'Er bestaat geen wereld, denk ik, waarin (de effectiviteit) op hetzelfde niveau ligt als bij de deltavariant', zegt hij in het interview. 'Ik denk dat het om een wezenlijke daling zal gaan. Hoe groot die zal zijn, weet ik niet, want we moeten de data afwachten.'

De omikronvariant van het coronavirus werd vorige week ontdekt in Zuid-Afrika. Sindsdien duikt die in steeds meer landen op.

De schrik voor de nieuwe omikronvariant van het coronavirus laait weer op na uitlatingen van de topman van farmabedrijf Moderna. De prijs van ruwe olie gaat dinsdag fors omlaag.

De prijs van een vat olie van de Noordzeesoort Brent zakt in de vroege handel 2,5 procent tot 71,62 dollar, terwijl een vat Amerikaanse WTI-olie 3 procent verliest tot 67,87 dollar.

In Brussel noteerde de Bel20 op anderhalf uur na de opening met een verlies van bijna 1 procent. Slechts vijf van de twintig steraandelen staan momenteel in het groen.

Elders in Europa zijn de koersverliezen iets groter: in Amsterdam staat de AEX-index na anderhalf uur handel op -1,3 procent verlies, terwijl de beurzen in Parijs en Frankfurt zo'n 1,6 procent lager staan. De Eurostoxx 50 noteert dinsdagochtend zo'n 1,8 procent in het rood.

Ook de aandelenbeurs in Tokio verloor dinsdag weer terrein nadat er in de voorgaande dagen ook al sprake was van een koersval. Beleggers maken zich zorgen over de ontwikkelingen rond de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus.

Volgens Bancel kan het maanden duren voordat producenten genoeg coronavaccins kunnen maken die wel optimaal werken tegen de nieuwe variant. 'Er bestaat geen wereld, denk ik, waarin (de effectiviteit) op hetzelfde niveau ligt als bij de deltavariant', zegt hij in het interview. 'Ik denk dat het om een wezenlijke daling zal gaan. Hoe groot die zal zijn, weet ik niet, want we moeten de data afwachten.' De omikronvariant van het coronavirus werd vorige week ontdekt in Zuid-Afrika. Sindsdien duikt die in steeds meer landen op.De schrik voor de nieuwe omikronvariant van het coronavirus laait weer op na uitlatingen van de topman van farmabedrijf Moderna. De prijs van ruwe olie gaat dinsdag fors omlaag. De prijs van een vat olie van de Noordzeesoort Brent zakt in de vroege handel 2,5 procent tot 71,62 dollar, terwijl een vat Amerikaanse WTI-olie 3 procent verliest tot 67,87 dollar.In Brussel noteerde de Bel20 op anderhalf uur na de opening met een verlies van bijna 1 procent. Slechts vijf van de twintig steraandelen staan momenteel in het groen. Elders in Europa zijn de koersverliezen iets groter: in Amsterdam staat de AEX-index na anderhalf uur handel op -1,3 procent verlies, terwijl de beurzen in Parijs en Frankfurt zo'n 1,6 procent lager staan. De Eurostoxx 50 noteert dinsdagochtend zo'n 1,8 procent in het rood.Ook de aandelenbeurs in Tokio verloor dinsdag weer terrein nadat er in de voorgaande dagen ook al sprake was van een koersval. Beleggers maken zich zorgen over de ontwikkelingen rond de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus.