Moskou zal alle mogelijke hulp geven aan de speciale gezant van de Verenigde Naties. Dat melden Russische media. "We hopen echt dat het werk van Annan een positief resultaat oplevert", zei Medvedev tijdens een korte ontmoeting met Annan op de luchthaven van Moskou. "Het is voor Syrië misschien de laatste kans om een lange, bloedige oorlog te vermijden."

Annan, de speciale gezant van de Verenigde Naties en de Arabische Liga, trekt naar China in het kader van zijn bemiddeling rond Syrië. Zijn bezoek was normaal dit weekend voorzien, maar hij had nog een belangrijke ontmoeting met Medvedev. In diverse kringen wordt gehoopt dat het bezoek van Annan grondige veranderingen met zich meebrengt om een politieke oplossing voor het Syrische probleem te vinden die zowel rechtvaardig, pacifistisch als geschikt is.

Rusland en China zijn beide bondgenoten van Damascus en blokkeerden al twee resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Moskou en Peking stemden evenwel voor het zes punten tellende vredesvoorstel van Annan. (Belga/RDM)

Moskou zal alle mogelijke hulp geven aan de speciale gezant van de Verenigde Naties. Dat melden Russische media. "We hopen echt dat het werk van Annan een positief resultaat oplevert", zei Medvedev tijdens een korte ontmoeting met Annan op de luchthaven van Moskou. "Het is voor Syrië misschien de laatste kans om een lange, bloedige oorlog te vermijden." Annan, de speciale gezant van de Verenigde Naties en de Arabische Liga, trekt naar China in het kader van zijn bemiddeling rond Syrië. Zijn bezoek was normaal dit weekend voorzien, maar hij had nog een belangrijke ontmoeting met Medvedev. In diverse kringen wordt gehoopt dat het bezoek van Annan grondige veranderingen met zich meebrengt om een politieke oplossing voor het Syrische probleem te vinden die zowel rechtvaardig, pacifistisch als geschikt is. Rusland en China zijn beide bondgenoten van Damascus en blokkeerden al twee resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Moskou en Peking stemden evenwel voor het zes punten tellende vredesvoorstel van Annan. (Belga/RDM)