Minstens vijf doden en 21 gewonden bij schietpartij in Texas

Een auto vertoont kogelgaten nadat schutters willekeurig het vuur openden op autobestuurders in Texas, 1 september 2019 © Belga

Bij de schietpartij in Odessa in de Amerikaanse staat Texas zijn zeker vijf doden gevallen. Volgens de lokale politie raakten 21 mensen gewond. Het is niet duidelijk of de dodelijke slachtoffers daarbij worden geteld. Ook de schutter is dood.

‘De verdachte kwam Odessa binnen en begon rond te schieten’, verklaarde burgemeester David Turner op Fox News. Een verdachte is doodgeschoten door de politie. De dader zou een blanke dertiger zijn.

Bij de gewonden zijn zeker drie leden van de ordediensten. De burgemeester sprak zich niet uit over het aantal doden.

De schutter liet zijn eigen voertuig achter en carjackte een bestelwagen van de post.

Turner zei nog dat de politie hem had ingelicht dat er slechts een schutter was. Eerder had de politie van de naburige stad Midland gesproken over twee schutters in twee verschillende voertuigen.

De Amerikaanse president Donald Trump schreef op Twitter dat zijn justitieminister William Bar hem op de hoogte houdt en dat de FBI een onderzoek is gestart.

Die schietpartij vindt plaats vier weken nadat 22 mensen omkwamen toen een schutter het vuur opende in een shoppingcentrum in El Paso. Enkele uren later vond een andere schietpartij plaats in Dayton, Ohio. Daarbij kwamen negen mensen om het leven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content