Minstens twintig doden bij treinongeluk in Italië, mogelijk menselijke fout aan de basis

Treinongeluk in Italië © AFP

Bij een botsing omstreeks 11.30 uur tussen twee passagierstreinen in Apulië (Puglia), een regio in Zuidoost-Italië, zijn zeker 20 doden gevallen en 35 mensen gewond geraakt. De oorzaak van de botsing is nog niet geweten, mogelijk gaat het om een menselijke fout. Over mogelijke Belgische slachtoffers is niets geweten.

De frontale botsing tussen de twee passagierstreinen gebeurde tussen Ruvo di Puglia en Corato, op een lijn met een enkel spoor. Beide treinen waren van de private vervoersdienst Ferrotramviaria. De hulpdiensten zijn momenteel ter plaatse om slachtoffers te bevrijden en te verzorgen.

De oorzaak van de ramp, zo vertelden de onderzoekers aan persagentschap AFP, is mogelijk een menselijke fout. Van een van de twee treinen is gemeld dat hij een paar keer gestopt is aan een groen licht alvorens door te rijden.

Matteo Renzi, premier van Italië, zei in een eerste reactie dat ‘dit een moment voor tranen is’. Hij voegde eraan toe: ‘We zullen niet stoppen tot we ons licht hebben laten schijnen over de feiten. Nu is het eerst tijd voor rouw en moeten de slachtoffers en gewonden verzorgd worden.’

Guiseppe Corado, vicepresident van de provincie Andria, lanceerde al een dringende oproep voor bloeddonaties. (BELGA/JVL)

Later meer informatie.

Partner Content