Minstens 381 doden bij aardbeving in zuidwesten van China

Aardbeving China © Reuters

Minstens 381 mensen zijn om het leven gekomen bij een aardbeving in het zuidwesten van China. Zeker 1.800 personen raakten gewond en er worden nog 3 mensen vermist.

Bij een aardbeving in het zuidwesten van China is de dodentol opgelopen tot 381. Nog minstens drie mensen zijn vermist en 1.800 anderen raakten gewond. Dat berichtten het staatspersagentschap Xinhua en de staatstelevisie CCTV eensluidend onder aanhaling van de autoriteiten.

Het epicentrum lag in de gemeente Ludian in de omgeving van de stad Zhaotong. Daar werd de stroomvoorziening onderbroken en stortten oude huizen in. Het Amerikaans geologisch centrum berekende de beving op een magnitude van 6,1.

Een inwoner van Ludian zei aan Xinhua: “Ik voelde in mijn appartement op de vijfde verdieping een krachtige stoot. Kleinere voorwerpen vielen uit de kasten”. Veel mensen renden in paniek de straat op.

De regio wordt bevolkt door ruim zeven miljoen mensen. In september 2012 kwamen bij een aardbeving met een magnitude van 5,7 in dezelfde stad 80 mensen om het leven. In 1974 had een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter de regio zwaar getroffen. Toen kwamen 1.500 mensen om. Zhaotong ligt ongeveer 300 kilometer van de provinciehoofdstad Kunming. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content