Het gaat om een bezoek van een dag. In principe vertrekt woensdag ook een militair transportvliegtuig van het type C-130 Hercules naar Libanon, met humanitaire hulp ten bate van het Kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef. Het is al de tweede humanitaire vlucht van dit soort. Goffin herinnert eraan dat zijn collega van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een som van vijf miljoen euro voor bijkomende humanitaire spoedhulp heeft vrijgemaakt.

In Beiroet zal het hoofd van de Belgische diplomatie er lokale autoriteiten ontmoeten, niettegenstaande premier Hassan Diab maandag met zijn regering is opgestapt na het straatprotest als gevolg van de explosie. Goffin had de dag van de ramp meteen contact opgenomen met zijn evenknie Nassif Hitti, die echter kort nadien ontslag nam uit onvrede met de slecht presterende regering. Hij werd vervangen door Charbel Wehbi, een diplomatiek adviseur van de president. Minister Gofraakten daarbij lichtgewond.

De diplomatieke post is intussen wel opnieuw operationeel, bevestigde Goffin zaterdag nog. Goffin zal bij zijn doortocht ook het gebouw van de Belgische ambassade bezoeken, dat stevige schade opliep bij de ontploffing. Vier mensen raakten daarbij gewond. De diplomatieke post is intussen wel opnieuw operationeel, bevestigde Goffin zaterdag nog.

Het gaat om een bezoek van een dag. In principe vertrekt woensdag ook een militair transportvliegtuig van het type C-130 Hercules naar Libanon, met humanitaire hulp ten bate van het Kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef. Het is al de tweede humanitaire vlucht van dit soort. Goffin herinnert eraan dat zijn collega van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een som van vijf miljoen euro voor bijkomende humanitaire spoedhulp heeft vrijgemaakt.In Beiroet zal het hoofd van de Belgische diplomatie er lokale autoriteiten ontmoeten, niettegenstaande premier Hassan Diab maandag met zijn regering is opgestapt na het straatprotest als gevolg van de explosie. Goffin had de dag van de ramp meteen contact opgenomen met zijn evenknie Nassif Hitti, die echter kort nadien ontslag nam uit onvrede met de slecht presterende regering. Hij werd vervangen door Charbel Wehbi, een diplomatiek adviseur van de president. Minister Gofraakten daarbij lichtgewond.De diplomatieke post is intussen wel opnieuw operationeel, bevestigde Goffin zaterdag nog. Goffin zal bij zijn doortocht ook het gebouw van de Belgische ambassade bezoeken, dat stevige schade opliep bij de ontploffing. Vier mensen raakten daarbij gewond. De diplomatieke post is intussen wel opnieuw operationeel, bevestigde Goffin zaterdag nog.