Militaire putsch verijdeld in Gambia

Al Hadji Yahya Jammeh, President van Gambia © Reuters

In het West-Afrikaanse Gambia hebben regeringstroepen een poging verijdeld om president Yahya Jammeh omver te werpen. Drie daders van de coup zouden gedood zijn.

De troepen die loyaal zijn aan de Gambiaanse president Yahya Jammeh, hebben drie van de daders van de mislukte staatsgreep gedood. Een van hen was de vermoedelijke leider van de putsch, Lamin Sanneh, zo heeft een Gambiaanse officier gezegd.

De officier zei dat Sanneh een ex-kapitein was en “een deserteur van het leger”. Drie van de putschisten die het presidentieel paleis bestormden in afwezigheid president Jammeh, “zijn dood, onder wie de ex-kapitein zelf. Een van de aanvallers werd ter plaatse gevangengenomen”, voegde de officier eraan toe.

IJzeren hand

In het West-Afrikaanse Gambia hebben regeringstroepen een poging verijdeld om president Yahya Jammeh omver te werpen. Gewapende aanhangers van de vroegere legerleider Lamin Sanneh hadden maandagavond het presidentieel paleis in de hoofdstad Banjul bestormd en een nabijgelegen militaire post aangevallen. Daarop braken felle vuurgevechten met het leger uit, die naar verluidt tot ’s ochtends duurden. Sanneh zou daarbij gewond geraakt zijn. Vier van zijn strijders zijn gedood, vier andere gevangengenomen.

Het is niet de eerste putsch in het kleine land aan de Atlantische Oceaan. Jammeh zelf kwam in 1994 met een militaire staatsgreep aan de macht en bestuurt Gambia sindsdien met ijzeren hand. Bovendien worden hem schendingen van de mensenrechten verweten. Dezer dagen zou hij voor een medisch onderzoek in Frankrijk vertoeven. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content