Mike Huckabee: ‘Waarom zijn we verbaasd over slachtingen op scholen als we God systematisch weghalen?’

© Reuters

Republikein en dominee Mike Huckabee is niet verrast over het bloedbad in de basisschool in Newton, aangezien ‘we systematisch God uit de openbare scholen weggehaald’ hebben.

Republikein en dominee Mike Huckabee vindt het bloedbad in de basisschool in Newton, Connecticut, geen verrassing, aangezien ‘we systematisch God uit de openbare scholen weggehaald’ hebben.

Mike Huckabee, voormalig gouverneur van Arkansas, haalt opnieuw de pers met een controversiële ultrareligieuze opmerking. Hij noemt het bloedbad in de basisschool in Newton, Connecticut, waarbij 27 mensen – onder wie 20 kinderen – omkwamen “geen verrassing”. Reden daarvoor is dat de publieke scholen “systematisch God hebben gebannen”, aldus de dominee die het moest afleggen tegen John McCain als Republikeins presidentskandidaat in 2008 op de uiterst conseravtieve televisiezender Fox News.

“We vragen ons af waarom er geweld is in onze scholen, maar we hebben systematisch God gebannen: moeten we dan verbaasd zijn dat onze scholen slagvelden worden waar slachtingen gepleegd worden? We hebben geen criminaliteitsprobleem, geen wapenprobleem, of zelfs geen geweldprobleem. We hebben een probleem met zonden. Aangezien we God hebben gebannen uit onze scholen, gemeenschappen, het leger en het publieke debat, moeten we niet verbaasd zijn dat de hel losbreekt.”

Het is niet de eerste maal dat Huckabee met dergelijke praat de media haalt: ook bij een schietpartij in Aurora, Colo, zei hij dat dergelijk geweld het gevolg waren van een maatschappij die lijdt onder het vewdijnen van religie uit de openbaarheid. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content