De trein moest halt houden in Bicske, en de migranten werden met bussen naar het vluchtelingenkamp gebracht. Er waren meer dan 200 vluchtelingen aan boord. De migranten hoopten aan de Oostenrijkse grens te geraken.

Donderdag vertrok nog een trein vanuit het Keleti-station met aan boord een honderdtal migranten. Volgens het Franse persbureau AFP had die Györ als bestemming, een Hongaarse stad halverwege tussen Boedapest en Wenen, niet ver van de Slovaakse grens. Het Duitse persbureau DPA schoof dan weer Sopron naar voren, dezelfde bestemming als de eerste trein.

Van de trein gesprongen

Verschillende mensen zouden van die tweede trein gesprongen zijn, nog voor hij echt vertrokken was, omdat het nieuws doorgesijpeld was dat de ze ook met die trein naar Bicske zouden gebracht worden, luidt het.

Volgens een vrijwilliger die instaat voor de opvang van de migranten aan het Keleti-station, is het vertrek van de treinen bedoeld om de vluchtelingen in de val te lokken. "Ik denk dat het een vuile streek is van de regering, de politie en de spoorwegmaatschappij", aldus Marton Bisztrai. "Ze willen zich gewoon van die mensen hier ontdoen en hen naar de vluchtelingenkampen sturen. Dat is zeer cynisch." (Belga/TE)

De trein moest halt houden in Bicske, en de migranten werden met bussen naar het vluchtelingenkamp gebracht. Er waren meer dan 200 vluchtelingen aan boord. De migranten hoopten aan de Oostenrijkse grens te geraken. Donderdag vertrok nog een trein vanuit het Keleti-station met aan boord een honderdtal migranten. Volgens het Franse persbureau AFP had die Györ als bestemming, een Hongaarse stad halverwege tussen Boedapest en Wenen, niet ver van de Slovaakse grens. Het Duitse persbureau DPA schoof dan weer Sopron naar voren, dezelfde bestemming als de eerste trein. Verschillende mensen zouden van die tweede trein gesprongen zijn, nog voor hij echt vertrokken was, omdat het nieuws doorgesijpeld was dat de ze ook met die trein naar Bicske zouden gebracht worden, luidt het. Volgens een vrijwilliger die instaat voor de opvang van de migranten aan het Keleti-station, is het vertrek van de treinen bedoeld om de vluchtelingen in de val te lokken. "Ik denk dat het een vuile streek is van de regering, de politie en de spoorwegmaatschappij", aldus Marton Bisztrai. "Ze willen zich gewoon van die mensen hier ontdoen en hen naar de vluchtelingenkampen sturen. Dat is zeer cynisch." (Belga/TE)