Michel en Macron spreken elkaar onder vier ogen op sociale top in Göteborg

Emmanuel Macron en Charles Michel © Belga

Premier Charles Michel (MR) en de Franse president Emmanuel Macron hebben elkaar vrijdagnamiddag kort onder vier ogen gesproken. Dat gebeurde in de marge van de Europese sociale top in het Zweedse Göteborg. Eerder had Michel ook al een bilaterale ontmoeting met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rajoy.

Macron en Michel hadden het onder meer over de beslissingsprocedures in Europa, die volgens hen een pak sneller moeten. Beide zijn voorstander van een proactieve aanpak: op politiek niveau moet voorbereidend werk worden gedaan om meteen te zien waar de mogelijke struikelblokken zitten. ‘We moeten weg van die inefficiënte aanpak’, verklaarde Michel.

Hij wil samen met de Franse president en de Duitse bondskanslier Angela Merkel de handen in elkaar slaan om dat proces te versnellen, eens de Duitsers een nieuwe regering op de been hebben. Ook de verschillende gewichtige dossiers die de komende maanden nog op tafel liggen bij de Europese Raad, passeerden de revue. Michel en Macron wisselden van gedachten over migratie, klimaatopwarming en de verdieping van de economische en monetaire Unie.

Partner Content