MH370: eerste families krijgen compensatie hoewel vliegtuig ‘nog niet officieel verloren’

Een Boeing 777 van Malaysia Airlines verdween mysterieus op 8 maart. © Reuters
Trui Engels Journalist Knack.be

De families van de passagiers van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines hebben een eerste compensatie van 50.000 dollar (37.000 euro) ontvangen.

Tot dusver hebben zes Maleisische families en een Chinese familie het geld al gekregen, zo meldt de BBC. De verzekeraar onderzoekt momenteel de schadeclaims van nog 40 andere Chinese families. De verwanten van alle 239 vermiste passagiers kunnen elk tot meer dan 175.000 dollar (129.000 euro) eisen.

De Maleisische plaatsvervangende minister van Buitenlandse Zaken Hamzah Zainuddin, benadrukt evenwel dat het vliegtuig door de overheid nog niet officieel als verloren werd verklaard. Wanneer dat is gebeurd, kunnen de families het volledige bedrag opeisen van de verzekeraar van Malaysia Airlines, een consortium geleid door het Duitse Allianz.

Veel families weigeren ondertussen te geloven dat hun verwanten mogelijk dood zijn. Zo hebben een aantal onder hen zich verenigd om 5 miljoen dollar (3,7 miljoen euro) te verzamelen om de verdwijning van de Boeing 777 te onderzoeken en iedereen die over informatie beschikt aan te moedigen om dit naar buiten te brengen.

Het vliegtuig verdween op 8 maart kort na het opstijgen in Kuala Lumpur en had 239 mensen aan boord. Het toestel zou zijn neergestort in de Indische Oceaan, maar het wrak is nog steeds niet gevonden. Sommige nabestaanden denken dat de autoriteiten bewust informatie achterhouden.

“We zijn ervan overtuigd dat er ergens iemand iets weet en hopen dat deze beloning kan helpen om met die informatie naar buiten te komen”, aldus Ethan Hunt, verantwoordelijke van het project Reward MH370.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content