Meer dan 3.600 vluchtelingen omgekomen in eerste helft 2016

Bootvluchtelingen © AFP

Meer dan 3.600 vluchtelingen over de hele wereld zijn in de eerste helft van 2016 om het leven gekomen. Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

Nieuwe onderzoeken van het IOM wijzen uit dat over de hele wereld naar schatting 3.694 migranten gestorven zijn of vermist zijn geraakt in de eerste zes maanden van het jaar. ‘Dat cijfer betekent meteen een stijging van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015’, meldt William Swing, de directeur van de IOM aan het Duitse persagentschap DPA. Swing vertelde nog dat hij een significante stijging van het aantal slachtoffers verwachtte tijdens de zomermaanden.

Eerder berichtten we aldat er in de eerste helft van dit jaar bijna 3.000 migranten overleden op de Middellandse Zeeroute. De grote meerderheid van hen, meer dan 2.500 migranten, verdronk op weg naar Italië. In totaal probeerden 227.316 vluchtelingen in Europa te geraken via de Middellandse Zee, wat betekent dat 1 op de 78 vluchtelingen die tocht niet overleefde. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content