Medewerkers spannen proces aan tegen partij van Wilders: ‘blanke slavernij’

Geert Wilders. © .

Twee medewerkers van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) van de Nederlandse politicus Geert Wilders hebben een rechtszaak aangespannen tegen de partij.

Ze beweren gepest te zijn op de werkvloer van de Tweede Kamerfractie, jarenlang niet beloond te zijn voor gewerkte uren en stelselmatig te zijn gedwongen tot het maken van overuren, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant klagen ze over “blanke slavernij anno 2016”.

Het tweetal spande los van elkaar procedures aan tegen de fractie van Geert Wilders. Ze proberen deze maand via de rechter hun gelijk te halen en vragen daarbij schadebedragen van respectievelijk ten minste 328.000 euro en 221.000 euro.

Inmiddels zijn als gevolg van hun klachten twee controles geweest door de Nederlandse arbeidsinspectie en is vastgesteld dat de arbeidstijdenwet wordt overschreden. De dienst heeft nieuwe inspecties aangekondigd.

Eerder, meldt de krant, gaf de voormalige woordvoerder van Geert Wilders, Michael Heemels, aan dat “stress en werkdruk” zijn drank- en drugsgebruik aanwakkerden. Hij roofde uiteindelijk zelfs 176.000 euro uit de partijkas om onder meer voor cocaïne te betalen.

Partner Content