Man verwondt twee treinpassagiers in Oostenrijk

Sulz © Google Maps

In Oostenrijk heeft een verwarde zestiger twee andere mensen ernstig verwond met een mes in een trein.

Volgens de politie heeft een man zijn medepassagiers in een trein in West-Oostenrijk aangevallen. Twee passagiers raakten daarbij ernstig gewond. Dat melden persagentschap AP en de Oostenrijkse openbare omroep ORF.

De aanval vond dinsdag plaats vlakbij de stad Sulz. Volgens de politie leek de dader, een Duitser van 60 jaar, geestelijk verward. De man is inmiddels ingerekend door de politie. Het is nog niet duidelijk wat zijn beweegredenen waren.

De zestigjarige Duitser viel dinsdagochtend rond 06.30 uur op een regionale trein van Bludenz naar Feldkirch de negentienjarige medereiziger aan die recht tegenover hem zat. Hij stak hem met een mes in de buik en verwondde hem ook aan de rug, waarna hij ook nog een andere zeventienjarige passagier aanviel. Die jongeman raakte gewond in de hals. In het station van Sulz kon de Duitser door politieagenten worden ingerekend. Die moesten pepperspray gebruiken om de man onder bedwang te krijgen. Een 22-jarige getuige schoot de agenten te hulp en liep daarbij verwondingen op aan zijn hand.

De autoriteiten benadrukken dat er geen verband is met de aanval van zaterdag op een Zwitserse trein. Daar viel een man passagiers aan met een mes en brandende vloeistof. Zowel de aanvaller als iemand anders kwamen daarbij om. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content