Malaysia Airlines ontsnapt aan nieuwe ramp: Botsing maar net vermeden

Malaysia Airlines © Reuters
Annelies Van Erp
Annelies Van Erp Medewerker van ngo Memisa

Een vliegtuig van Malaysia Airlines heeft een botsing met een ander toestel op het nippertje kunnen vermijden. Een zoveelste ramp zou catastrofaal zijn voor luchtvaartmaatschappij die erg lijdt onder het mysterie van de verloren Boeing en het neergehaalde toestel in Oekraïne.

Een vliegtuig van Malaysia Airlines is op het nippertje ontsnapt aan een nieuwe ramp. Vlucht MH136 maakte zich op de luchthaven van Adelaide in Australië klaar om op te stijgen toen de piloot een bericht kreeg om de takeoff te staken. Het toestel was namelijk in rechte lijn op weg naar een ander vliegtuig dat net aan het landen was. Een botsing werd zo net op tijd vermeden, schrijft de Maleisische krant New Straits Times.

“De piloot volgde de juiste procedures. Zo werd de vlucht veilig afgebroken en werd de nodige tijd in acht genomen alvorens er opnieuw werd opgestegen”, aldus een luchthavenbediende. Naar verluidt volgde de piloot van Malaysia Airlines de juiste planning, maar zette een Airbus van Tiger Airways de landing niet correct in.

Reputatie Malaysia Airlines

Een nieuwe ramp voor de Maleisische luchtvaartmaatschappij zou catastrofaal zijn. In maart verdween een toestel met 298 passagiers aan boord spoorloos van de radar. Meer dan vier maanden na het incident is de Boeing MH370 nog steeds niet teruggevonden.

Twee weken geleden werd een vliegtuig van dezelfde maatschappij met een raket neergehaald boven Oekraïne, daarbij lieten 295 personen het leven. Intussen overweegt de maatschappij een naamsverandering, om zo haar negatieve imago kwijt te spelen. Daarnaast denkt Malaysia Airlines na over nieuwe routes en meer uitbestedingen om het bedrijf financieel gezonder te maken. Want het is al het vierde jaar op rij dat Malaysia Airlines verlies maakt.

Partner Content