Spanje had voorgesteld om de top in Madrid te organiseren, nadat Chili eerder deze week de top had geannuleerd vanwege het aanhoudend sociaal protest in het land. De data voor de klimaatconferentie blijven onveranderd: ook in Santiago de Chili zou die plaatsvinden van 2 tot 13 december.

Het risico bestaat dat Spanje op deze data nog steeds probeert een regering te vormen, na de parlementsverkiezingen van 10 november.

De bekende klimaatactiviste Gretha Thunberg was naar het Amerikaanse continent afgereisd om onder meer de klimaattop bij te wonen, maar zoekt nu een manier om de Atlantische Oceaan weer over te steken. 'Het blijkt dat ik de halve wereld ben rondgereisd, in de verkeerde richting', schrijft de zestienjarige vrijdag op Twitter. Nu officieel is dat de top in Europa zal plaatsvinden, wil ze graag terugkomen. 'Ik zal een manier moeten vinden om de Atlantische Oceaan in november over te steken. Als iemand mij kan helpen met transport, zal ik erg dankbaar zijn.'

Thunberg reisde naar Amerika per zeilboot, omdat vliegen schadelijk is voor het milieu. In september was ze in New York voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Ze bevindt zich nog steeds in Noord-Amerika en uit op Twitter haar teleurstelling dat ze geen bezoek zal kunnen brengen aan Centraal- en Zuid-Amerika. 'Ik steun de mensen in Chili', klinkt het.

Spanje had voorgesteld om de top in Madrid te organiseren, nadat Chili eerder deze week de top had geannuleerd vanwege het aanhoudend sociaal protest in het land. De data voor de klimaatconferentie blijven onveranderd: ook in Santiago de Chili zou die plaatsvinden van 2 tot 13 december. Het risico bestaat dat Spanje op deze data nog steeds probeert een regering te vormen, na de parlementsverkiezingen van 10 november. De bekende klimaatactiviste Gretha Thunberg was naar het Amerikaanse continent afgereisd om onder meer de klimaattop bij te wonen, maar zoekt nu een manier om de Atlantische Oceaan weer over te steken. 'Het blijkt dat ik de halve wereld ben rondgereisd, in de verkeerde richting', schrijft de zestienjarige vrijdag op Twitter. Nu officieel is dat de top in Europa zal plaatsvinden, wil ze graag terugkomen. 'Ik zal een manier moeten vinden om de Atlantische Oceaan in november over te steken. Als iemand mij kan helpen met transport, zal ik erg dankbaar zijn.' Thunberg reisde naar Amerika per zeilboot, omdat vliegen schadelijk is voor het milieu. In september was ze in New York voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Ze bevindt zich nog steeds in Noord-Amerika en uit op Twitter haar teleurstelling dat ze geen bezoek zal kunnen brengen aan Centraal- en Zuid-Amerika. 'Ik steun de mensen in Chili', klinkt het.