‘Madeleine McCann stond mogelijk oog in oog met inbreker’

Madeleine McCann © AFP

De Portugese politie is een nieuwe verdachte op het spoor die verantwoordelijk zou zijn voor de verdwijning van Madeleine McCann in 2007. Dat melden verschillende Portugese media.

In haar heropend onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in 2007 in de Algarve, bewandelt de Portugese politie de piste van een vroegere medewerker van het hotel waar het gezin toen verbleef, zo heeft de Portugese pers gemeld.

‘Maddie’ verdween op 3 mei 2007 enkele dagen voor haar vierde verjaardag uit het appartement dat haar ouders in het hotelcomplex Ocean Club in Praia da Luz hadden gehuurd. Dat gebeurde toen het ouderpaar wat verderop met enkele vrienden in een tapasbar dineerde.

GSM-signalen

Volgens de krant Correio da Manha focussen Portugese rechercheurs zich nu op een van Kaapverdië afkomstige man die in 2009 op veertigjarige leeftijd is overleden en die in een van de restaurants van het hotelcomplex heeft gewerkt. Kort voor de verdwijning van het Britse meisje werd hij omwille van een poging tot diefstal ontslagen. De krant schrijft dat juist deze piste tot de recente heropening van het in 2008 gesloten Portugese onderzoek heeft geleid, nadat een team van de politie van Porto haar licht had laten schijnen op nieuwe aanwijzingen.

De speurders namen de vroegere hotelmedewerker in het vizier dankzij de analyse van signalen van gsm’s. Die verraadden de aanwezigheid van de man kort bij de plaats waar en het tijdstip waarop Madeleine McCann is verdwenen, aldus de Correio da Manha.

Heroïneverslaafde

Volgens de Britse krant Daily Mirror betreft het Euclides Monteiro, alias Toni, een heroïneverslaafde die bij een ongeluk met een tractor is omgekomen. Om aan geld voor drugs te komen, roofde hij in appartementen van het complex.

Zijn ontslag dateert uit 2006, aldus de Britse krant. Zij meent te weten dat de politie de mogelijkheid onderzoekt dat hij wraak wou nemen voor zijn ontslag.

Inbraak

Een andere piste is dat McCann is gekidnapt en gedood nadat zij met een inbreker te maken had gekregen. In de drie maanden voor de verdwijning was het aantal inbraken doorheen het complex verviervoudigd, aldus de Daily Mirror. Door het Franse persbureau AFP gevraagd, bevestigde noch ontkende de Portugese politie het krantenbericht.

Tegenover de Mirror bevestigde de weduwe van Monteiro dat zij door de politie is ondervraagd omtrent haar overleden echtgenoot. Zij beklemtoonde dat hij onschuldig is. Zij is er niet over te spreken dat hij nu als zondebok geldt en zich niet kan verdedigen.(Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content