Macron heeft comfortabele voorsprong in peiling

Emmanuel Macron © Belga

Een tiental dagen voor de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen heeft de sociaal-liberaal Emmanuel Macron een comfortabele voorsprong op zijn rechtspopulistische rivale Marine Le Pen, zo blijkt uit een donderdag vrijgegeven opiniepeiling.

Emmanuel Macron is goed voor 61 procent van de stemintenties, tegen 39 procent voor Marine Le Pen. De peiling liep tussen 25 en 27 april en was het werk van Harris Interactive en Indeed voor televisiestation LCP.

Na de bekendmaking van de uitslag van de eerste ronde zondag haalde Macron 64 en Le Pen 36 procent in een peiling naar de stemintenties voor de tweede ronde.

Macron zou kunnen rekenen op 69 procent van de mensen die voor de socialist Benoît Hamon hebben gestemd. Le Pen kan anderzijds rekenen op 28 procent van de aanhangers van de centrumrechtse kandidaat François Fillon. Anderzijds is nu 45 procent van hen die voor de extreemlinkse kandidaat Jean-Luc Mélenchon hadden gestemd en 42 procent van hen die Fillon hadden verkozen, naar het kamp van Macron gegaan.

Partner Content