Zowat drie weken voor de nieuwe parlementsverkiezingen in Griekenland heeft de radicaal-linkse partij Syriza wind in de zeilen, zo blijkt op de website van de Griekse nieuwszender Skai.

Volgens een rondvraag van het opiniepeilingsinstituut Public Issue kan Syriza, dat de harde besparingen afwijst, met dertig procent de grootste partij worden.

Tegelijkertijd denkt 54 procent van de Grieken dat de conservatieve Nieuwe Democratie de grootste formatie wordt. Opiniepeilers ontwaren een ambivalente houding van de kiezers. Velen van hen zijn nog onbeslist.

Nieuwe verkiezingen

Bij de stembusgang van 6 mei haalde geen enkele partij de absolute meerderheid. Pogingen van Syriza, Nieuwe Democratie en het socialistische Pasok om een coalitieregering op de been te brengen liepen allemaal spaak. De nieuwe verkiezingen zijn voor 17 juni gepland. Er is nu een interimregering onder leiding van de voorzitter van de Griekse Raad van State Panagiotis Pikramenos aan de macht. (Belga/SD)

Zowat drie weken voor de nieuwe parlementsverkiezingen in Griekenland heeft de radicaal-linkse partij Syriza wind in de zeilen, zo blijkt op de website van de Griekse nieuwszender Skai. Volgens een rondvraag van het opiniepeilingsinstituut Public Issue kan Syriza, dat de harde besparingen afwijst, met dertig procent de grootste partij worden. Tegelijkertijd denkt 54 procent van de Grieken dat de conservatieve Nieuwe Democratie de grootste formatie wordt. Opiniepeilers ontwaren een ambivalente houding van de kiezers. Velen van hen zijn nog onbeslist. Nieuwe verkiezingenBij de stembusgang van 6 mei haalde geen enkele partij de absolute meerderheid. Pogingen van Syriza, Nieuwe Democratie en het socialistische Pasok om een coalitieregering op de been te brengen liepen allemaal spaak. De nieuwe verkiezingen zijn voor 17 juni gepland. Er is nu een interimregering onder leiding van de voorzitter van de Griekse Raad van State Panagiotis Pikramenos aan de macht. (Belga/SD)