Lichaam vermiste alpinist na 32 jaar ontdekt

De Mont Blanc in de Alpen © ImageGlobe

Bergbeklimmers hebben het bevroren lichaam van een jonge klimmer ontdekt die 32 jaar geleden in de Franse Alpen verdween.

De jonge alpinist Patrice Hyvert werd het laatst gezien op 1 maart 1982. Hij trok er toen alleen op uit in het Mont Blancgebergte aan de Frans-Italiaanse grens. De 23-jarige keerde niet terug nadat het weer verslechterd was.

Reddingsdiensten zeiden dat het bevroren lijk van de klimmer aangetroffen werd met zijn identiteitskaart en alle skimateriaal nog op zich.

Hyverts lichaam werd gevonden door twee bergbeklimmers op de Talefre-gletsjer op een hoogte van 2.687 meter. Dat schrijft de BBC op haar nieuwssite.

Zijn vader, Gerard Hyvert, had de RTL-radio verteld dat hij alle hoop op het vinden van zijn zoon had opgegeven. ‘Ik ben een man van de bergen en ik had het liever gehad dat hij daarboven was gebleven. Hij was beter in de bergen dan in een kist. Hij was in zijn element’, zei de man.

Duizenden klimmers zetten hun leven op het spel op het gevaarlijke terrein en in de slechte weersomstandigheden van de Mont Blanc. Elk jaar verongelukken tientallen alpinisten in de regio. In 2012 lieten negen klimmers het leven in de Franse Alpen toen ze werden meegesleurd door een lawine. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content