Meer details gaf de ambtenaar niet over die begrafenis die doet denken aan die van Osama Bin Laden, leider van al-Qaida, nadat ook die bij een speciale operatie in 2011 in Pakistan werd gedood. Eerder op de dag zei legerleider Mark Milley dat 'gepast' met het lichaam is omgegaan.

De Amerikaanse president Donald Trump maakte zondag bekend dat IS-leider Baghdadi niet meer in leven is. Hij bracht zichzelf, zo zei Trump, met een explosief vest in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een militaire operatie van de Amerikaanse Special Forces in het noordwesten van Syrië.

Lees ook:

Rusland trekt Amerikaanse operatie tegen Baghdadi in twijfel

Wat we weten van IS-leider Baghdadi, 's werelds meest gezochte man

Meer details gaf de ambtenaar niet over die begrafenis die doet denken aan die van Osama Bin Laden, leider van al-Qaida, nadat ook die bij een speciale operatie in 2011 in Pakistan werd gedood. Eerder op de dag zei legerleider Mark Milley dat 'gepast' met het lichaam is omgegaan. De Amerikaanse president Donald Trump maakte zondag bekend dat IS-leider Baghdadi niet meer in leven is. Hij bracht zichzelf, zo zei Trump, met een explosief vest in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een militaire operatie van de Amerikaanse Special Forces in het noordwesten van Syrië. Lees ook:Rusland trekt Amerikaanse operatie tegen Baghdadi in twijfelWat we weten van IS-leider Baghdadi, 's werelds meest gezochte man