Laserpennen rage op Tahrirplein

© Reuters

Bij het vieren van het aftreden van president Morsi zijn overal laserstralen te zien op het Tahrirplein in de Egyptische hoofdstad Caïro. Dat meldt de website van de BBC.

De laserpennen zijn ondertussen een kenmerkende eigenschap geworden van het protest tegen president Morsi. Een paar dagen geleden werden de lasers nog op militaire helikopters gericht.

Eerst werd gesuggereerd dat de betogers probeerden om de piloten te verblinden met de lichtstralen. Maar later bleek dat de demonstranten de overvliegende helikopters toejuichten, om hun waardering te tonen voor de rol die het leger speelde bij de afzetting van Morsi. Ook TV-correspondenten kregen lasers op hen gericht, zodat ze omringd werden door een groene schijn tijdens hun uitzendingen.

“De lasers worden in de eerste plaats gebruikt voor het plezier”, zegt BBC-reporter Angy Ghannam. “In het begin gebruikten de betogers ze om te zien of er niemand op de daken van gebouwen zat. Sluipschutters bijvoorbeeld. Nu worden ze massaal verkocht op het Tahrirplein door marktkramers. Alles op het plein verandert onmiddellijk in een modetrend.” (KJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content