KKK zamelt geld in voor agent die zwarte tiener doodschoot

© Belga

Een afdeling in Missouri van de racistische organisatie Ku Klux Klan (KKK) wil geld inzamelen voor de politieagent die de ongewapende zwarte tiener Michael Brown in Ferguson doodschoot.

In Missouri wil een afdeling van de racistische organisatie Ku Klux Klan (KKK) geld inzamelen om Darren Wilson, de agent die de ongewapende tiener Michael Brown doodschoot in Ferguson, te steunen. Dat heeft de gezaghebbende Amerikaanse krant USA Today gemeld.

‘Al het geld gaat naar de flik die zijn job heeft gedaan in verband met de Negro-misdadiger’, zeggen de New Empire Knights van de KKK. Een woordvoerder van die tak van de organisatie, Chuck Murray, bevestigde de inzamelactie in een e-mail tegenover de krant, maar beantwoorde geen andere vragen.

Volgens USA Today zijn er geen aanwijzingen dat de agent de inspanningen van de KKK steunt. Los daarvan krijgt Wilson steun op Facebook, bijvoorbeeld op de pagina ‘Support Darren Wilson’ die al 30.000 likes heeft. Er loopt ook een GoFundme-campagne om zijn gerechtskosten te betalen en die heeft al meer dan 19.000 dollar in het laatje gebracht. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content