Kevin Spacey niet aangeklaagd in Californië, zaak verjaard

Kevin Spacey © Belga

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (59) zal zich niet moeten verantwoorden voor een rechtbank in Californië voor beschuldigingen van seksueel geweld. De zaak is verjaard, zegt het openbaar ministerie in Los Angeles dinsdag.

De politie onderzocht de beschuldigingen van een man die beweerde dat Spacey hem in 1992 lastig zou hebben gevallen. Het openbaar ministerie zegt dat hij destijds niet minderjarig was. Ook de beschuldigingen van misbruik tegen acteur Steven Seagal zullen niet leiden tot een aanklacht, eveneens omdat de feiten verjaard zijn.

Een vrouw zei dat ze in 1993 als achttienjarige misbruikt werd. Het openbaar ministerie zegt dat het ook afziet van een aanklacht tegen acteur Anthony Anderson. Het vermeende slachtoffer werkte niet met het gerecht mee om de zaak voor een rechtbank te brengen.

Spacey, of president Francis J. Underwood in serie ‘House of cards’, en in een verder verleden oplichter Roger ‘Verbal’ Kint in de film ‘Usual suspects’, werd vorige herfst herhaaldelijk beschuldigd van seksueel misbruik. Acteur Anthony Rapp (46) zei dat hij als veertienjarige lastiggevallen werd door Spacey. Een woordvoerster zei in 2017 dat Spacey inmiddels therapie volgt.

Partner Content