Kapitein Costa Concordia wil strafvermindering

© Reuters

Francesco Schettino, de kapitein van het verongelukte cruiseschip Costa Concordia, wil onderhandelen over strafvermindering. In ruil zou hij een schuldbekentenis afleggen.

De advocaten van de kapitein van het verongelukte schip Costa Concordia willen een akkoord sluiten met de jury. In ruil voor strafvermindering, is hun cliënt bereid een schuldbekentenis af te leggen. Dat lieten ze weten op de eerste dag van het proces.

In plaats van twintig jaar gevangenisstraf, zou de voormalige kapitein Francesco Schettino dan slechts drie jaar en vijf maanden de cel ingaan. Nochtans is volgens de verdediging de kans klein dat de jury hiernaar zal luisteren. “Het voorstel is slechts een formaliteit, want de aanklagers zullen nee zeggen”, zei een van de advocaten, Danato Laino, tegen het persbureau AP.

Gedurende het hele proces, dat plaatsvindt in het Toscaanse Grosseto, zullen in totaal 400 getuigen en 250 burgerlijke partijen aan bod komen. De zaak wordt besproken in een theaterzaal, omdat de gerechtszaal te klein is om alle aanwezigen een zitplaats te bieden.

32 doden

Schettino stond aan het roer van de Costa Concordia toen het schip op 13 januari 2012 voor het eiland Giglio kapseisde. 32 personen lieten daarbij het leven. Hij wordt onder meer beschuldigd van meervoudige doodslag door nalatigheid, het veroorzaken van een schipbreuk en het verlaten van het cruiseschip voor alle passagiers waren geëvacueerd. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content