Journalisten doelbewust beschoten in Homs (Bouvier en Daniels)

De Franse journalisten die in Syrië beschoten zijn, denken dat het regime hen onder vuur nam om hen te doden.

De Franse journalisten Edith Bouvier en William Daniels vermoeden dat het Syrische regime doelbewust geprobeerd heeft hen te doden. In de minuten voor de inslag die hun collega’s Marie Colvin en Rémi Ochlik ombracht, hoorden ze “minstens vijf opeenvolgende explosies, erg dicht” bij het gebouw waarin ze zich schuilhielden. Dat vertellen ze in Le Figaro.

Rechtstreeks geviseerd

“We hadden echt de indruk dat we rechtstreeks geviseerd werden”, verduidelijken Bouvier en Ochlik over de bombardementen op hun geïmproviseerde perscentrum. Die aanval startte omstreeks zes uur ’s ochtends. “De Syrische activisten die bij ons waren, hebben meteen de ernst van de situatie ingezien. Ze hebben ons gezegd dat we meteen moesten vertrekken.”

Impact

Maar bij een volgende inslag kwamen Colvin en Ochlik om. Ze waren op slag dood, aldus hun collega’s. “De ontploffing was verschrikkelijk. Marie Colvin en Rémi Ochlik bevonden zich zo goed als precies op het punt van de impact.”

Bouvier raakte ook gewond. Ze slaagde er samen met Daniels wel in om het land te verlaten. Intussen zijn ze in Frankrijk aangekomen. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content