'Ik verzeker u dat de opruiing in de kiem gesmoord is. De uitdaging van de jongste dagen was niet zozeer gevaarlijk voor de stabiliteit van het land, maar vooral pijnlijk voor mij', zei de koning in een boodschap die op de openbare televisie werd voorgelezen.

Volgens Abdullah II is zijn halfbroer thuis met zijn gezin. 'Hamza is vandaag met zijn gezin in zijn paleis, onder mijn bescherming. Hij heeft er zich ten overstaan van zijn familie toe verbonden de weg van zijn ouders en grootouders te volgen, trouw te zijn aan hun boodschap, en het belang van Jordanië, zijn grondwet en zijn wetten boven alle andere beschouwingen te plaatsen', zei de koning in de boodschap.

De Jordaanse regering zei zondag dat Hamza en anderen de stabiliteit en veiligheid van het koninkrijk probeerden te ondergraven en dat ze in contact stonden met 'buitenlandse partijen'. Verscheidene prominenten zijn sindsdien gearresteerd.

Von der Leyen belooft bijkomende steun aan Jordanië

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft Jordanië, dat zwaar te lijden heeft onder het conflict in Syrië, verdere steun uit Europa beloofd. 'De EU is bereid om haar langdurige partnerschap voort te zetten en bij te dragen tot welvaart en stabiliteit', verklaarde de Duitse woensdag na een ontmoeting met de Jordaanse koning Abdullah II in Amman.

Jordanië herbergt volgens de recentste gegevens van de Verenigde Naties meer dan 660.000 vluchtelingen uit buurland Syrië, hoewel het zelf maar ongeveer 10 miljoen inwoners telt. Het is dan ook een van de landen die de meeste gevolgen van de burgeroorlog in Syrië ondervinden.

Naast koning Abdullah II ontmoette von der Leyen tijdens haar bezoek in Jordanië ook minister van Buitenlandse Zaken Ayman al-Safadi. Ze hadden het behalve over het conflict in Syrië en de vluchtelingenproblematiek ook over de Europese strategie voor de regio en de economische toestand van Jordanië.

'Ik verzeker u dat de opruiing in de kiem gesmoord is. De uitdaging van de jongste dagen was niet zozeer gevaarlijk voor de stabiliteit van het land, maar vooral pijnlijk voor mij', zei de koning in een boodschap die op de openbare televisie werd voorgelezen. Volgens Abdullah II is zijn halfbroer thuis met zijn gezin. 'Hamza is vandaag met zijn gezin in zijn paleis, onder mijn bescherming. Hij heeft er zich ten overstaan van zijn familie toe verbonden de weg van zijn ouders en grootouders te volgen, trouw te zijn aan hun boodschap, en het belang van Jordanië, zijn grondwet en zijn wetten boven alle andere beschouwingen te plaatsen', zei de koning in de boodschap. De Jordaanse regering zei zondag dat Hamza en anderen de stabiliteit en veiligheid van het koninkrijk probeerden te ondergraven en dat ze in contact stonden met 'buitenlandse partijen'. Verscheidene prominenten zijn sindsdien gearresteerd.Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft Jordanië, dat zwaar te lijden heeft onder het conflict in Syrië, verdere steun uit Europa beloofd. 'De EU is bereid om haar langdurige partnerschap voort te zetten en bij te dragen tot welvaart en stabiliteit', verklaarde de Duitse woensdag na een ontmoeting met de Jordaanse koning Abdullah II in Amman.Jordanië herbergt volgens de recentste gegevens van de Verenigde Naties meer dan 660.000 vluchtelingen uit buurland Syrië, hoewel het zelf maar ongeveer 10 miljoen inwoners telt. Het is dan ook een van de landen die de meeste gevolgen van de burgeroorlog in Syrië ondervinden. Naast koning Abdullah II ontmoette von der Leyen tijdens haar bezoek in Jordanië ook minister van Buitenlandse Zaken Ayman al-Safadi. Ze hadden het behalve over het conflict in Syrië en de vluchtelingenproblematiek ook over de Europese strategie voor de regio en de economische toestand van Jordanië.