Jongen van 10 sterft in Parijse banlieue omdat hulpdiensten en taxi’s ‘niet durven komen helpen’

Epinay-sur-Seine © AFP
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

Een jongen van 10 is in een Parijse buitenwijk gestorven aan een blindedarmontsteking, omdat geen enkele hulpdienst hem wilde komen halen uit angst voor de wijk waarin hij woonde.

Een jongen van 10 jaar oud is in een ziekenhuis in Seine-Saint-Denis bezweken aan een blindedarmontsteking, dat meldt de VRT. Hij had de hele nacht buikpijn gehad. Toen die pijn te erg werd, probeerde zijn moeder de brandweer te bellen. Maar die liet weten dat het geen dringende zaak was, zo zei de moeder van de jongen op de VRT-radio.

Ook de ziekenwagen en een taxichauffeur wilden niet komen. De taxichauffeur zei onomwonden dat de wijk waar het gezin woont, Epinay-sur-Seine, ’s nachts te onveilig is. De burgemeester van Epinay-sur-Seine, Hervé Chevreau, zegt aan L’Express dat het drama niet aan een veiligheidsprobleem gerelateerd is.

Het parket is ondertussen een onderzoek gestart. De ouders hebben een klacht ingediend wegens het niet verlenen aan hulp aan een persoon in gevaar.

Aan lot overgelaten

De Franse regering reageerde dat het wil weten wie gefaald is. Volgens Franse media is het duidelijk dat de jongen aan zijn lot is overgelaten.

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de jongen maag-darmproblemen had, een blindedarmontsteking en een zeldzame hartaanafwijking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content