Jonge vrouw na 66 uur levend vanonder puin gehaald in Turkije

© Reuters

Drie dagen na de verwoestende aardbeving in het oosten van Turkije worden nog steeds mensen levend vanonder het puin gehaald. Het dodental is opgelopen naar 459.

Maar liefst 66 uur na de aardbeving die zondag de oostelijke provincie Van trof is een 27-jarige lerares woensdag levend vanonder het puin gehaald. Dat toonden de televisiezenders NTV en CNN-Turkije. Gözde Bahar werd onmiddellijk overgebracht naar het veldhospitaal van Ercis, de stad waar ze bevrijd werd en die het zwaarst getroffen werd door de beving.

Gisteren waren reddingswerkers er al in geslaagd om 48 uur na de aardschok een twee weken oude baby en zijn moeder en grootmoeder levend vanonder het puin te halen.

Internationale hulp

De reddingsdiensten zoeken ook vandaag nog verder naar overlevenden onder het puin. Intussen zijn al 459 lichamen geborgen. Drie dagen na de zware aardschok (7,2 op de Schaal van Richter) wordt de dramatische omvang van de ramp steeds duidelijker. Er komt ook meer en meer kritiek op de ontoereikende hulpverlening.

Aanvankelijk weigerde Turkije internationale hulp, maar de regering heeft nu toch hulp gevraagd aan andere staten voor de wederopbouw. Na de reddingsoperaties zal de getroffen bevolking tenten, wooncontainers en prefabhuizen nodig hebben, melden Turkse media.

Rellen

Internationale media melden dat in een gevangenis in de stad Van rellen zijn uitgebroken na een krachtige naschok. De schok veroorzaakte paniek onder gedetineerden, die brand stichtten en vielen hun bewakers aanvielen omdat de autoriteiten hun niet wilden laten gaan.

Getuigen hebben het over vlammen en rook boven het gebouw en hoorden ook geweerschoten. In de chaos na de aardbeving van zondag ontsnapten verschillende gevangenen. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content