Jean-Claude Duvalier opgepakt in Haïti

Hij is in beschuldiging gesteld wegens corruptie, maar verliet het justitiepaleis volgens zijn advocaat als een vrij man.

De voormalige Haïtiaanse dictator Jean-Claude Duvalier, alias ‘Baby Doc’, is dinsdag in Haïti opgepakt door de politie. Hij werd in beschuldiging gesteld wegens corruptie, maar verliet het justitiepaleis van Port-au-Prince nadien als een vrij man.

Duvalier’, die in 1986 van de macht werd verdreven na een volksopstand en sindsdien in ballingschap in Frankrijk leefde, was zondag teruggekeerd naar het Caribische land.

Dinsdag werd hij samen met zijn vrouw onder politie-escorte weggeleid uit hun hotel in Port-au-Prince. Duvalier werd ondervraagd over het geld dat hij tijdens zijn bewind zou hebben gestolen uit de schatkist.

Volgens één van zijn advocaten werd hij in beschuldiging gesteld wegens corruptie en afwending van fondsen , zo meldt AFP. Duvalier verliet het justitiepaleis als een vrij man, maar blijft ter beschikking van het gerecht.

Duvalier had bij zijn aankomst in het land gezegd dat hij het Haïtiaanse volk wilde helpen na de aardbeving van vorig jaar. Zijn terugkeer kwam er enkele weken voor het mandaat van uittredend president René Préval afloopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content