De Japanse tanker die vorige week in de straat van Hormuz nabij Oman werd beschadigd na een explosie was het mikpunt van een terroristische aanslag. Dat zeggen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

De M Star vervoerde twee miljoen vaten ruwe olie van Qatar naar Japan. Op woensdag 28 juli kort na middernacht maakte de bemanning van het schip melding van een explosie. Eén persoon raakte gewond. De schade bleef beperkt.

Volgens hetstaatspersbureau van de VAE werden er onderaan het schip explosieven gevonden en heeft onderzoek door specialisten uitgewezen dat de tanker het mikpunt was van een terroristische aanslag. Waarschijnlijk kwam de aanval vanuit een boot die geladen was met explosieven, zo luidt het.

De straat van Hormuz is een nauwe waterweg tussen Oman en Iran en strategisch voor oliebevoorradingen vanuit de Golf. Volgens de BBC wordt veertig procent van 's werelds ruwe olie via daar geëxporteerd.

De Japanse tanker die vorige week in de straat van Hormuz nabij Oman werd beschadigd na een explosie was het mikpunt van een terroristische aanslag. Dat zeggen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).De M Star vervoerde twee miljoen vaten ruwe olie van Qatar naar Japan. Op woensdag 28 juli kort na middernacht maakte de bemanning van het schip melding van een explosie. Eén persoon raakte gewond. De schade bleef beperkt.Volgens hetstaatspersbureau van de VAE werden er onderaan het schip explosieven gevonden en heeft onderzoek door specialisten uitgewezen dat de tanker het mikpunt was van een terroristische aanslag. Waarschijnlijk kwam de aanval vanuit een boot die geladen was met explosieven, zo luidt het.De straat van Hormuz is een nauwe waterweg tussen Oman en Iran en strategisch voor oliebevoorradingen vanuit de Golf. Volgens de BBC wordt veertig procent van 's werelds ruwe olie via daar geëxporteerd.