Israël trekt zich volledig terug uit Gaza: ‘Belangrijkste doel bereikt’

© Belga

Israël zal al haar grondtroepen terugtrekken uit de Gazastrook. Dat gebeurt nog voor de start van de wapenstilstand die voor 72 uur overeengekomen is. Het belangrijkste doel van de oorlog zou zijn bereikt.

Het Israëlische leger heeft gezegd al zijn grondtroepen uit de Gazastrook terug te trekken en daarbuiten in defensieve posities te zullen plaatsen. Dat zou nog voor het ingaan van het staakt-het-vuren gebeuren. De posities buiten de Gazastrook zullen wel behouden worden. Zo schrijft de Britse omroep BBC op zijn website.

Volgens Israëlische media werd het belangrijkste doel van het conflict – het vernietigen van de tunnels gegraven door Palestijnse militanten – bereikt. Legerwoordvoerder Peter Lerner deelde mee dat sinds de start van het offensief 32 ‘Hamastunnels’ vernietigd werden. ‘We hebben deze bedreiging uit de weg geruimd’, zo citeert persagentschap Belga de man.

Het conflict duurt ondertussen al vier weken en kostte het leven aan minstens 1.800 Palestijnen. Ongeveer 67 Israëli’s en een Thaise arbeider in Israël kwamen ook om in het conflict. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content