Islampartij Ennahda op winst in Tunesië

© Reuters

Uit de eerste officiële resultaten blijkt dat de gematigde islamitische partij Ennahda de grote winnaar wordt van de eerste democratische verkiezingen in Tunesië.

Uit de eerste officiële resultaten blijkt dat de gematigde islamitische partij Ennahda de grote winnaar wordt van de eerste democratische verkiezingen in Tunesië. Dat bevestigt de Tunesische kiescommissie. Ennahda heeft de overwinning al opgeëist. Andere partijen hebben de nederlaag al toegegeven, meldt persbureauReuters.

De Tunesiërs kozen zondag een Constitutionele Raad, die de nieuwe grondwet zal opstellen, een interim-regering aanduiden en een datum voor nieuwe verkiezingen eind volgend jaar of begin 2013 zal kiezen. Volgens eigen berekeningen sleept Ennahda zowat 40 procent van de in totaal 217 zetels van de Raad in de wacht.

Het ging om de eerste democratische verkiezingen in Tunesië na het vertrek van dictator Zine El Abidine Ben Ali op 14 januari na een volksopstand. Onder het 23-jarige bewind van Ben Ali was Ennahda verboden. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content