‘IS onthoofdt tweede Japanse gegijzelde’

Kenji Goto Jogo © Reuters

De terreurorganisatie Islamitische Staat heeft een video verspreid waaruit moet blijken dat de Japanse gegijzelde Kenji Goto Jogo onthoofd werd. Dat meldt Site Intel Group, de internetdienst die de online activiteiten van terreurorganisaties in de gaten houdt.

In de video, die 1 minuut en zeven seconden duurt en door Site Intel Group op Twitter werd geplaatst, is Kenji Goto Jogo in een oranje outfit te zien. Hij wordt vergezeld door zijn beul, die voor de executie nog een boodschap de wereld instuurde:

‘Abe (de Japanse premier, nvdr.), vanwege je roekeloze beslissing om deel te nemen aan een niet te winnen oorlog, zal dit mes niet enkel Kenji doden, maar ook een bloedbad veroorzaken overal waar uw mensen worden gevonden’, luidt het.

IS had eerder al een andere Japanse gegijzelde omgebracht, Haruna Yukawa. De islamisten hadden 200 miljoen dollar losgeld gevraagd voor de vrijlating van Kenji Goto Jogo en Haruna Yukawa, het bedrag dat Japan gespendeerd zou hebben aan de strijd tegen IS. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content