Militanten van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben het grootste deel van het Yarmouk-vluchtelingenkamp in de Syrische hoofdstad Damascus ingenomen. Dat meldt persagentschap Agence France-Presse (AFP).

Het kamp was ooit een bloeiende buurt en thuis van zo'n 150.000 Palestijnse vluchtelingen en Syriërs. Yarmouk raakte echter verwikkeld in de burgeroorlog en werd gedurende meer dan een jaar bezet door het regime van presidentBashar al-Assad. Zo waren er berichten over hongersnood in het kamp waar inwoners gras en honden - zelf vel over been - aten om te overleven.

Slechts ongeveer 18.000 bewoners zijn na de lange bezetting in het kamp achtergebleven, de meer dan honderdduizend anderen zijn gevlucht voor de aanhoudende gevechten.

Wissel van de wacht

Nu krijgt de strijd er een nieuwe dimensie. De controle van Islamitische Staat in Syrië beperkte zich veeleer tot Raqqa, zowat de hoofdstad van de terreurgroep, het ondertussen bevrijde Kobani en Deir-al-Zour. Met het innemen van het vluchtelingenkamp lijken ze nu meer controle te verwerven in Damascus, het bolwerk van Assad.

'Strijders van IS lanceerden 's ochtends een aanval tegen Yarmouk en hebben ondertussen het merendeel van het kamp onder controle', getuigt Anwar Abdel Hadi van het PLO tegenover AFP.

Strijd tegen Palestijnen

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde, dat de buurt werd ingenomen na gevechten met Palestijnse groepen die zelf tegen het regime van Assad gekant waren.

Voordat de aanval plaatsvond, had de politieke leider van het Palestijnse Hamas de terreurbeweging nog veroordeeld en niet-islamitisch genoemd.

Militanten van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben het grootste deel van het Yarmouk-vluchtelingenkamp in de Syrische hoofdstad Damascus ingenomen. Dat meldt persagentschap Agence France-Presse (AFP).Het kamp was ooit een bloeiende buurt en thuis van zo'n 150.000 Palestijnse vluchtelingen en Syriërs. Yarmouk raakte echter verwikkeld in de burgeroorlog en werd gedurende meer dan een jaar bezet door het regime van presidentBashar al-Assad. Zo waren er berichten over hongersnood in het kamp waar inwoners gras en honden - zelf vel over been - aten om te overleven.Slechts ongeveer 18.000 bewoners zijn na de lange bezetting in het kamp achtergebleven, de meer dan honderdduizend anderen zijn gevlucht voor de aanhoudende gevechten.Nu krijgt de strijd er een nieuwe dimensie. De controle van Islamitische Staat in Syrië beperkte zich veeleer tot Raqqa, zowat de hoofdstad van de terreurgroep, het ondertussen bevrijde Kobani en Deir-al-Zour. Met het innemen van het vluchtelingenkamp lijken ze nu meer controle te verwerven in Damascus, het bolwerk van Assad.'Strijders van IS lanceerden 's ochtends een aanval tegen Yarmouk en hebben ondertussen het merendeel van het kamp onder controle', getuigt Anwar Abdel Hadi van het PLO tegenover AFP.Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde, dat de buurt werd ingenomen na gevechten met Palestijnse groepen die zelf tegen het regime van Assad gekant waren.Voordat de aanval plaatsvond, had de politieke leider van het Palestijnse Hamas de terreurbeweging nog veroordeeld en niet-islamitisch genoemd.